Drie fantastische vrouwen

De Voetbalacademie heeft vrouwenvoetbal al vele jaren in hoog aanzien staan. Steeds vaker trainen er gedreven meiden mee op vrijdag en zondag en de resultaten van het harde werk van Ton, Dion, Marco en Julian is bij een aantal zeer zichtbaar aan het worden.

Kimberley Smit

Kimberley van Blauw-Zwart bleek al snel een uitzonderlijk talentvolle speelster, met doorzettingsvermogen en ijzersterkte conditie en enorme schotkracht. Met Ton heeft ze altijd hard gewerkt aan souplesse en techniek en jong als ze was werd ze al vroeg uitgenodigd bij het CTO in Amsterdam om stage te lopen. Haar talent was ook ADO Den Haag niet ontgaan en zo kwam ze in jong ADO terecht. Maar studie is voor Kim ook belangrijk, vandaar dat ze deze zomer Den Haag verruilt voor Memphis, met een beurs via MADE Scholarships, mag ze zich gaan ontwikkelen in het universiteitsteam. Ze zal intensieve training combineren met een studie in de VS. Een prachtige gelegenheid voor een van onze supertalenten!

Kimberley Smit

Kimberley Smit valt aan in ADO tenue

Emma van der Vorst

Evenals Kimberley traint Emma al zeven jaar bij de Voetbalacademie. Ze was een van de redenen waardoor Ton een paar jaar terug gevraagd is bij het CTO Amsterdam om techniektrainingen voor de vrouwen o17 te verzorgen. Emma is uit de CTO Amsterdam groep nu geselecteerd voor het Nederlands elftal 019, daar zijn we zeer trots op. Vanavond zal zij voor het eerst schitteren in oranje op het EK in Zwitserland. Na het EK gaat ook Emma richting de VS om met een studiebeurs professioneel voetbal te combineren met een universitaire studie.

Nederlands elftal 019

Het Nederlands elftal 019, met Emma van der Vorst op nummer 9.

Woensdag 18 juli 18.15 uur Nederland Italië
Zaterdag 21 juli 18.15 uur Nederland Duitsland
Dinsdag 24 juli 18.15 uur Denemarken Nederland

Julia Kagie

Al ruim vijf jaar traint Julia bij de Voetbalacademie. Ze speelde bij ADO Den Haag en werd in mij nog met het Nederlands elftal 017 ongelukkig uitgeschakeld in de poulefase van het EK. Zij gaat in het nieuwe seizoen spelen voor AJAX. We zijn zeer trots op Julia en wensen haar heel veel succes en plezier bij haar nieuwe club.

Julia Kagie

Julia Kagie in actie voor het Nederlands elftal 017

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten