Over de Voetbalacademie

De Voetbalacademie is één van de oudste voetbalscholen van Nederland. De drijfveer dat alle kinderen meer plezier beleven aan voetbal is goed terug te zien in de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie. De Voetbalacademie zet zich veelvuldig in voor kinderen met een ‘rugzak’. Ton Jenner is gespecialiseerd in het trainen van kinderen met gedragsstoornissen. Om te voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen met ADHD buiten de boot vallen bij voetbal, stond hij aan de lat van diverse projecten. Onder meer in samenwerking met Foppe de Haan.

Naast de trainingen voor kinderen met een gedragsstoornis werkt de academie mee aan het project Sportimpuls. Doel van dit landelijke project is dat meer kinderen gaan sporten. Niet alleen omdat bewegen goed is voor iedereen, maar ook vanuit de gedachte dat de leefbaarheid in bepaalde wijken toeneemt als meer kinderen actief aan een sport deelnemen.1008951_692045944143790_114857941_o

Tot slot zet de Voetbalacademie zich extra in voor kansarme kinderen. Op basisscholen met een bovengemiddeld aantal kinderen met ontwikkelachterstanden – bijvoorbeeld omdat Nederlands niet de moedertaal is – geeft de academie speciale voetballessen.

Meer informatie vindt u in onze brochure.

Reacties gesloten