Hockey looptraining

Veel hockeyspelers en -speelsters zijn onvoldoende getraind in de loopvaardigheden. Veel trainers concentreren zich op stickhandelings techniek en balvaardigheid, wat logisch is want uiteindelijk is het de stick in de hand die de bal achter de keeper moet schieten. Helaas is het daardoor zo dat hockey weinig aandacht op het gebied van loopvaardigheid krijgt. De Voetbalacademie doet hier wat aan met de specialistische trainingen voor hockyers.

Speciale looptraining voor hockey

In deze training komen tal van belangrijke aspecten aan bod. Gediplomeerde en enthousiaste trainers gaan aan de slag met de spelers om de meest effectieve lichamelijke beweging naar boven te halen. Deze bewuste dosering en balans in fysieke kracht, aanwezige conditie en de vaardigheid om technisch effectief te rennen, dragen bij aan:

  1. Meer balans (fysiek en mentaal)
  2. Hogere handelingssnelheid
  3. Betere focus en spelinzicht
  4. Betere gezondheid en minder blessures
  5. Meer spelplezier

Een speler die regelmatig traint op zijn of haar looptechniek en conditie zal op het veld in de hitte van een wedstrijd minder blessures oplopen en meer gaan spelen vanuit intuïtie. Het hoofd is minder bezig met de benen en kan zich volledig focussen op de bal en tegenstander. Uiteraard geldt voor deze looptraining dat de spelers de stick altijd bij zich dragen.

Training in explosiviteit

De toename van fysieke kracht en het verhoogde uithoudingsvermogen die door een regelmatige looptraining verkregen worden, dragen bovendien bij aan een toename van explosiviteit. Ieder speler kan daarmee verder boven zichzelf uitstijgen als de situatie dat vereist. Een uitbraak wordt doelgerichter en gevaarlijker, een verdediger zal een stap eerder doen of een stap langer doorgaan om een uitbraak te voorkomen.

Neem contact op met Ton Jenner voor meer informatie over de Hockey Looptraining.

 

Reacties gesloten