Scout van nieuw talent

Ton Jenner en zijn trainers zijn altijd op zoek naar nieuw talent op de Nederlandse velden. Regelmatig zijn er clubs die de diensten van Ton vragen op zoek naar nieuwe aanwinsten voor hun jeugdselectieteams.

Veel ouders denken dat hun kind de beste speler van het veld is. Soms is dat ook echt het geval, maar als ouder kijk je ruim 50% van een wedstrijd naar je eigen kind, dan zie je alle briljante acties, de foutjes vergeet je snel, en de andere kinderen zie je meestal over het hoofd. Toch gebeurt het regelmatig dat ouders Ton vragen om – tegen betaling – hun zoon of dochter eens te beoordelen. Wij hebben de ervaring dat als ze dit serieus vragen, dat ze nog gelijk hebben ook.

1039740_671724616175923_926546575_o

Aan de hand van een uitgebreide scorelijst beoordelen de scouts van de Voetbalacademie de verrichtingen van uw kind tijdens een aantal trainingen en/of wedstrijden. Hierbij staat eigenlijk maar een vraag centraal: matcht de speler met het niveau in zijn team? Als het antwoord ja is, dan is er eigenlijk geen probleem. De speler moet het natuurlijk wel naar zijn zin hebben, maar qua ontwikkeling is dat prima. Nog beter is een team dat iets boven het eigen niveau is, zodat er veel geleerd kan worden. Helaas is het echter te vaak het geval dat spelers in een team spelen dat een stuk of zelfs ver onder hun eigen niveau zit. Veel gehoorde opmerkingen zijn dan, dat de speler zelfzuchtig is, alleen maar doelpunten probeert te maken, geen oog heeft voor het team of snel teleurgesteld is. Maar het is de speler die niet op zijn plek is en die gaat zoeken naar zijn eigen waarde. De scouts van De Voetbalacademie kunnen dit haarscherp in beeld krijgen en helpen om het kind een betere groeiplek te vinden binnen de eigen club of zelfs bij een andere club.

Aan de beoordeling en het in kaart brengen van de mogelijkheden en het opstellen van een scoutingsrapport zijn kosten verbonden. Wilt u als club of als ouder gebruik maken van de diensten van de Voetbalacademie scouts, neem dan contact op met info@voetbalacademie.nl.

Reacties gesloten