Dion van Velzen, trainer

dion2Volledige naam: Dion van Velzen
Geboortedatum : 10 juli 1988
Woonplaats: Rijswijk
Trainer sinds: 2003 bij de Voetbalacademie
Favoriete club: Feyenoord
Grote voorbeeld: Ik ben fan van alle trainers die hun ploegen durven te laten voetballen

Mijn naam is Dion en ik ben al ruim 10 jaar trainer bij de Voetbalacademie. Ton was mijn trainer in de c-jeugd van DHC en het jaar daarna trainden wij met een paar jongens nog eens extra bij Ton. Uiteindelijk vroeg hij of ik een keer mee wilde helpen en van het 1 kwam het andere. Naast het zelf volgen van de cursussen hebben Ton en de andere trainers mij de fijne kneepjes van verschillende bestaande hoog aangeschreven methodes geleerd en heb ik uiteindelijk mijn eigen stijl ontwikkeld.

Zelf heb ik gevoetbald in de jeugd van Full Speed en DHC en na de A-jeugd ben ik toen overgestapt naar de senioren van Forum Sport. Hoogtepunt daar was het kampioenschap in mijn tweede jaar.

dion1

Ondertussen geef ik dus al weer ruim 10 jaar training en is het nog steeds elke keer een feestje om alle jongens en meisjes van alles te leren. Het mooiste is dat iedereen op zijn eigen niveau zijn of haar leert en dat iedereen grote stappen vooruit maakt en het plezier dat ze allemaal uit stralen. Daar doe je het toch altijd voor als trainer, plezier is immers altijd het belangrijkste van het voetbalspelletje.

De leukste momenten haal je daar als trainer dan ook uit, als je merkt dat spelers met veel plezier trainen, vooruitgaan en heel veel zelfvertrouwen krijgen. Daar kan ik echt van genieten.

dion3Naast trainer van de Voetbalacademie ben ik met veel plezier trainer geweest bij de jeugd van Vitesse Delft en bij SVV. Ook hier heb ik geprobeerd te werken met de manier van de Voetbalacademie en dat zie je dan al snel terug in de wedstrijden. Op dit moment train ik geen club meer, maar dat zal in de toekomst vast weer gaan gebeuren.

Reacties gesloten