Kunstgras? Wij trainen het liefst op natuurgras!

Zoals jullie hebben kunnen volgen in het nieuws en de verschillende media, is er veel ophef over de veiligheid van kunstgras en dan met name de kunstgraskorrels. De Voetbalacademie traint in principe altijd op natuurgras tenzij er veel regen gevallen is en velden afgekeurd zijn, alleen dan wijken we uit naar kunstgras.

Rubbergranulaat

De gemalen rubberkorrels zouden een gevaar voor de gezondheid van sporters vormen. Het lijkt er op dat het sein inmiddels weer veilig is, maar er lopen nog andere onderzoeken. Wil je graag op de hoogte blijven? Kijk dan vooral op de site van de KNVB naar het dossier Rubbergranulaat Kunstras. Na deze berichtgeving heeft De Voetbalacademie besloten niet meer op kunstgras te trainen totdat er meer duidelijkheid is.

Voordelen kunstgras

Hoewel er veel te doen is over kunstgras, heeft het zeker veel voordelen. Vooral het kunnen blijven spelen en trainen in de natte maanden en de winter is erg fijn. De bal rolt vaak wat sneller en de spelers met een sterk technisch talent zijn in het voordeel op een sneller veld. Ook de schokdemping is uitstekend en de wendbaarheid van een speler eveneens. Op de oudere kunstgrasvelden was er een wat hoger risico op blessures, inmiddels is dat veel lager en praktisch gelijk aan natuurgras. Echter een onderzoek vorig jaar van AVRO/TROS radar toonde aan dat spelers toch meer blessures oplopen op kunstgrasvelden.

Waarom trainen op natuurgras?

Zoals jullie inmiddels weten trainen wij het liefste op natuurgras, ondanks de vele voordelen van kunstgras. Wij geloven dat natuurgras uiteindelijk de beste ondergrond is om het spelletje goed onder de knie te krijgen. Het vereist een veel betere techniek en een betere conditie om hetzelfde niveau te halen op natuurgras dan op kunstgras. Dus hard blijven werken en goed leren voetballen op natuurgras, maakt je ook op de kunstmatige tegenhanger een betere speler. Als je elke week  alleen maar op kunstgras traint en je staat in een wedstrijd ineens op de echte grasmat, dan zul je merken dat je sneller moe wordt en dat de bal toch iets anders rolt dan je gewend bent.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten