Ton Jenner reikt prijs uit aan sportman van het Jaar

Sportman van het Jaar in de gemeente Leidschendam-Voorburg, scheidsrechter Edwin van de Graaf, heeft uit handen van Ton Jenner nog een extra prijs mogen ontvangen: een flink aantal loop- en explosiviteitstrainingen. ‘Door het snel veranderende voetbal, is het voor scheidsrechters immens belangrijk om zich mee te ontwikkelen’. In Het Voorburgs Dagblad een mooi stukje hierover.
Positief in het nieuws

Betaald Voetbalscheidsrechter Edwin van de Graaf was al blij met de nominatie, laat staan met de winst. “Ik heb genoten van al die teams die op het podium stonden. Het is mooi dat de gemeente hier zo veel aandacht aan besteed. En ik vind het een goede zaak dat scheidsrechters positief in het nieuws komen. Zeker omdat wij meermaals negatief in the picture staan.

Extra prijs

Naast de prijs ‘Sportman van het Jaar, mocht Edwin van de Graaf dus ook nog een andere prijs mee naar huis nemen. Van Ton kreeg hij een aantal professionele looptrainingen aangeboden. Ton daarover: “Door het snel veranderende voetbal, is het van belang dat scheidsrechters ook mee moeten veranderen. Het gaat hierbij niet alleen om snelheid en ‘goed je diagonalen lopen’, zoals in voetbaljargon wordt gezegd. Er spelen volgens hem meerdere zaken mee. ,,Inschatten hoe je teams in elkaar zitten, dicht op de tackles zitten en zorgen dat je altijd op de juiste plek staat. Snel kunnen anticiperen is de oplossing’’, zegt hij.

Explosiviteit

“Met deze trainingen zullen de verschillende aspecten, zoals hierboven genoemd, aan bod komen. Als analist en trainer heb ik oog waar de verbeterpunten liggen bij de scheidsrechter. Met de looptrainingen kunnen deze punten aan het licht worden gebracht’’, besluit Ton, die Edwin van de Graaf snel op het trainingsveld hoopt te begroeten. ,,We gaan dan meteen aan zijn explosiviteit werken”.

Bron: Voorburgs Dagblad

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten