Grote opkomst bij open dag Sparta Rotterdam

De Voetbal Academie van de Voorburger Ton Jenner verzorgde tijdens de Open Dag van Sparta Rotterdam aan de zijkant van het stadion de hoofdactiviteit. Dit bestond uit een aantal techniek- en looptrainingen. “Het was een drukke maar reuze geslaagde dag”, concludeert Ton Jenner, die met acht trainers aanwezig was. We hielden ook twee tegen twee oefeningen.Tevens was er in een ‘voetbalkooi’ gelegenheid om een tegen een te spelen”

Zo’n negenhonderd kinderen hebben aan de oefeningen van Voetbal Academie meegedaan. ,,Er was sprake van een enorme opkomst,” aldus Ton Jenner, die zelf jarenlang bij Wilhelmus speelde. “Ze hadden zichtbaar plezier in de oefeningen. Ik hoop echt dat veel verenigingen techniektrainingen gaan doen. Dit blijft de basis van het voetbal. Het was trouwens een eer om bij de Open Dag van Sparta Rotterdam aanwezig te zijn. Het is een club die maar liefst 125 jaar bestaat. Ik hoop echt voor hen dat ze dit seizoen de promotie naar de eredivisie bewerkstelligen, want daar hoort een club als Sparta gewoon thuis”.

Keepersschool
Naast de Voetbal Academie was ook keepersschool Van der Kaaij aanwezig. De keepersschool, die komend seizoen bij Forum Sport aan de slag gaat, gaf informatie over de trainingen en nam deel aan de oefeningen van de Voetbal Academie. “Ondanks dat we geen keeperstrainingen gaven, was het ook voor ons een geslaagde dag,” zegt Arjan van der Kaaij, eigenaar van de keepersschool en voormalig doelman van ADO Den Haag. ,,We hebben veel informatie verschaft over onze keeperstrainingen. Dit is een goede zaak, want bij veel clubs is de keeper op de training nog altijd ondergewaardeerd. Ook daarom promoten we de keeperstrainingen, die net zo belangrijk zijn als techniek- en looptrainingen.”

Bron: http://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/grote-opkomst-voetbal-academie-bij-sparta/8498

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten