TVA verliest geflatteerd met 7-0

Het bezoek van Team Voetbalacademie aan het FC Den Bosch stadion tegen Brabant United, kenmerkt zich als een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was het voordeel aan de kant van TVA, dat helaas – ondanks een paar dotten van kansen – niet tot scoren kwam. In de tweede helft was het Brabant United, dat met meer conditie en een grotere gretigheid, TVA volledig wist te overvleugelen en de wedstrijd verdiend met 7-0 naar zich toetrok.

Ontevreden

Ton Jenner was na afloop van de wedstrijd zeer ontevreden over de inzet. “Ik ben altijd heel meegaand, en prijs de mannen vaak voor hun inzet, maar dit was echt belachelijk.” Het verloop van de wedstrijd lijkt niet heel anders dan TVA vaker overkomt, een prima eerste helft en dan de wedstrijd uit handen geven in de tweede 45 minuten, maar Ton ziet dit echt anders. “Dit was gewoon geen team, ik weet dat het lastig is voor de mannen om als team te spelen, maar alleen als team kan je overeind blijven en binnen een sterk opererend team mag je als individu excelleren en de kans krijgen om jezelf in beeld te spelen.”

Consequenties

TVA wil graag mee kunnen blijven doen in vriendschappelijke ontmoetingen met betaald voetbalorganisaties. Het is Ton Jenner duidelijk een doorn in het oog, dat niet iedere speler deze prachtige gelegenheid op waarde weet te schatten. “De spelers beseffen niet hoe geweldig het is om als gelegenheidsteam, want we zijn tenslotte geen club, zulke mooie uitnodigingen te krijgen. Wie mag er nou in een seizoen bij PEC op bezoek, bij Vitesse, NAC, Willem II en een trip naar België?” Ton gaat als gevolg van de belabberde wedstrijd tegen Brabant United maatregelen nemen ten aanzien van de samenstelling en het aanname beleid. “Natuurlijk krijgt dit een staartje. De eerste helft was prachtig, maar als het iets minder gaat, zie ik sommige spelers alleen nog maar voor zichzelf spelen. De organisatie dondert in elkaar en er is geen redden meer aan, dan krijg je zo zeven of acht doelpunten om je oren.” Op de vraag of dit consequenties zal hebben voor individuele spelers, antwoord Ton duidelijk: “Zeker weten. Als je niet in dienst wilt spelen van TVA, ondanks mijn herhaalde verzoeken om meer te trainen, niet komt opdagen, dan heb je bij de Voetbalacademie niets te zoeken. Ik wil werken met jongens die er zin in hebben, die willen knokken voor een mooie voetbalcarrière en daar gaan we naar op zoek. Voor egotrippers en halfslachtige spelers is geen plek in TVA. De spelers zijn hiervan op de hoogte gebracht en van een aantal zal onder dankzegging  afscheid worden genomen.”

Samenvatting

De samenvatting inclusief de doelpuntenregen van Brabant United is te bekijken in onderstaande video.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten