TVA strijdend ten onder bij FC Eindhoven

Gistermiddag speelde TVA (Team Voetbalacademie) weer een wedstrijd tegen een zeer goede club uit het betaald voetbal. Ditmaal stonden we tegenover FC Eindhoven. Laten we niet vergeten dat dit FC Eindhoven ook NEC met 3-0 heeft verslagen, er wachtte ons dus een flinke klus.

Gelijkwaardig begin

IMG_1451Het team VA  speelde de eerste helft uitstekend, het elftal dat bestond uit zes spelers jonger dan 19 jaar speelde vooruit en zette het elftal van Eindhoven zwaar onder druk. Er kwamen vooral zeer goede kansen voor een van de uitblinkers (en een van onze trainers) Roderick Meinema. Deze snelle jonge buitenspeler maakte indruk op de scouts van diverse bvo’s die bij de wedstrijd aanwezig waren. Nadat het lange tijd overwicht van onze kant was, maakte FC Eindhoven in de 25 min de 1-0, dit was pas de hun eerste echte aanval . Ook de 2-0 was een doelpunt die onverwachts viel.  TVA liet te veel kansen liggen en met name door slechte communicatie tussen onze verdedigers konden de aanvallers van Eindhoven succesvol worden. Onder aanvoering van aanvoerder Cagri Kodalak speelde de VA een prima 1e helft en was de 2-0 tussenstand een beetje geflatteerd.

Tweede helft

IMG_1450De tweede helft kwam een gedreven FC Eindhoven beter uit de startblokken dan het Team Voetbalacademie, direct na rust kwam de 3-0 op het bord. Wij begonnen de tweede helft met een op een aantal plekken gewijzigd team en het duurde zeker 20 min voordat dit elftal zich had aangepast. In deze periode liep FC Eindhoven erg snel naar 7-0. Dit was een enorme klap die we niet uiteraard niet meer te boven zouden komen. In het laatste half uur herpakte de spelers van TVA zich echter weer prima en creëerde het zes uitgesproken kansen, helaas benutten we er slechts eentje. Sherad Chakmat zorgde ervoor dat we niet met de 0 op het bord naar huis moesten. De einduitslag was 9-1 maar een uitslag van 5-3 had meer op zijn plaatst geweest.

Scouts

IMG_1449Vooral het wisselen in de rust zorgde voor veel onrust en instabiliteit en met name het gebrek aan echte verdedigers brak ons op. De volgende wedstrijd zullen wij dan ook kritischer naar de spelers kijken  Het was een leerzame wedstrijd en wij danken FC Eindhoven hartelijk voor de geboden kans om onze kwaliteiten te toetsen. Lichtpuntje is zeker dat er ondanks de te hoge nederlaag zijn toch liefst zeven spelers zijn gescout door de verschillende betaald voetbal scouts en hun wacht een stageperiode bij een van de bvo’s. Dat is een mooie eer voor onze hardwerkende spelers.
De volgende wedstrijd is tegen Pec Zwolle hier wordt nog een datum voor gezocht.