Ton Jenner aan de slag met CTO Amsterdam Talent Team

SAM_7473Ton Jenner gaat in september en oktober een aantal explosiviteits-  en vaardigheidstrainingen verzorgen voor de vrouwen van het CTO Amsterdam Talent Team. Emma van der Vorst, die al eerder gewerkt heeft met Ton Jenner, had Ton afgelopen donderdag uitgenodigd om bij CTO langs te komen voor een kennismaking met hoofdcoach Maria van Kortenhof en het bijwonen van een training. Emma van der Vorst is inmiddels, naast speelster van het CTO Amsterdam Talent Team, ook speelster bij Nationaal Elftal onder 17. Na de kennismaking kreeg Ton de uitnodiging om in de komende weken een aantal trainingen te verzorgen. Ton verheugt zich er enorm op: “Bij de Voetbalacademie hebben altijd behoorlijk wat meisjes getraind, meestal doen ze niet onder voor de jongens. Sterker nog in de gemengde teams zie je vaak dat de meiden feller en agressiever zijn.”

SAM_7483Maar Ton merkt ook dat het vrouwenvoetbal in de afgelopen jaren een belangrijke verandering heeft doorgemaakt: “De meiden worden technisch steeds vaardiger, de bewegingen worden vloeiender en zolang ze zich blijven meten met de jongens, houden ze hun conditie en gedrevenheid goed op pijl.” Dat laatste is gelijk een punt van zorg. “De meiden moeten wel uitgedaagd blijven worden, het is belangrijk dat ze met enig venijn en gif blijven spelen en willen vechten voor iedere bal. Op het moment dat ze vrouw worden en zich binnen een team niet langer met jongens hoeven te meten, zie je dat de agressiviteit afneemt. Het is cruciaal om juist de gedrevenheid en felheid vast te houden.”

SAM_7476Na de training was Ton op sommige punten blij verrast maar zag hij ook voldoende mogelijkheden en verbeteringen om met de vrouwen aan te gaan werken. Hij hanteert een andere aanpak dan de meiden misschien gewend zijn, maar deze variatie moet de techniek en de kwaliteit van de speelsters ten goede komen. Het is voor Ton en zijn Voetbalacademie een groot compliment om een bijdrage te mogen leveren aan dit prachtige CTO Amsterdam Talent Team.

Het Talent Team is een programma van de KNVB. Het CTO selecteert de grootste talenten uit heel Nederland in de leeftijd 14-18 jaar. Zij komen naar Amsterdam om fulltime te trainen (6x per week + 1 wedstrijd) en dit te combineren met een onderwijsprogramma. Dit wordt gefaciliteerd door CTO Amsterdam. Doel is om de meiden op te leiden en uit te laten stromen naar de Nederlandse clubs in de BeNe League en het Nederlands Elftal.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten