Rafael Uiterloo stage Atletico Madrid

 

Rafael Uiterloo maakt zich op voor een stage Atletico Madrid.,,Hij trainde de laatste weken vrijwel iedere dag bij de Voetbalacademie”, aldus Ton Jenner. “Voor deze spits is dit een mooie kans om een geweldig contract te verdienen. We zullen zijn inspanningen in Spanje met veel interesse gaan volgen. Hij heeft in elk geval de kwaliteiten om in de top van het betaalde voetbal te spelen. Rafael is niet alleen fysiek heel sterk, maar hij heeft een neus voor doelpunten en een fraaie techniek. Mede hierdoor heeft hij een snelle balbehandeling.’’

Rafael Uiterloo is afkomstig van de jeugd van AFC Ajax, na achtereenvolgens te hebben gespeeld bij amateurclubs SC Voorland en AVV Zeeburgia. Hij verhuisde in de zomer van 2008 naar FC Utrecht, omdat hij de speelkans in het eerste elftal van de Amsterdammers niet bijzonder groot achtte.

De voormalige Ajacied maakte zijn debuut voor FC Utrecht tijdens het seizoen 2008-2009, in de met 5-1 verloren thuiswedstrijd tegen PSV. In blessuretijd scoorde hij het enige doelpunt voor de ploeg uit de Domstad. Voorafgaand aan de wedstrijd was gebleken dat de nieuwe aankopen Ali Boussaboun en Mihai Neşu nog niet speelgerechtigd waren, waardoor de club terug moest grijpen op enkele jeugdspelers. Dat seizoen zou Uiterloo nog acht keer in actie komen. In juli 2009 werd hij verhuurd aan eerstedivisionist FC Omniworld, waar de kans op speeltijd groter werd geacht, zeker na de transfer van meerdere spitsen naar de club uit de Domstad. Hij zou voor het seizoen 2009/10 verhuurd worden maar vanwege een meniscus-operatie keerde hij binnen een maand terug bij Utrecht. In 2010 ging hij in de Verenigde Arabische Emiraten voor Baniyas SC spelen.

Momenteel is de spits zoekende naar een club.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten