TVA verliest nipt van Vitesse (3-2)

Vanmiddag waren we op Papendal op uitnodiging van Vitesse. We speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Vitesse en de teams bleken zeer aan elkaar gewaagd te zijn. vitesse-18In de eerste helft bleef het lang 0-0 en eigenijk had TVA de betere kansen. In de 25ste minuut kregen we echter een penalty tegen, die onhoudbaar bleek voor keeper Yannick, Vitesse kwam op 1-0 voorsprong. En hoewel we steeds meer kansen kregen, wilde de bal er niet in. We gingen rusten met een 1-0 achterstand. Dit ook dankzij Yannick die tot drie keer toe met een zeer mooie redding erger wist te voorkomen.

Tweede helft

vitesse-20Youri en Yannick werden in de rust gewisseld voor Dominique en Aldrick. Een zeer ongelukkige botsing tussen Aldrick en een aanvaller, bracht Vitesse kot na rust in de gelegenheid om de 2-0 binnen te schieten. Hoewel wij steeds beter het spel onder controle hadden en ook in conditioneel opzicht sterker waren, duurde het tot de 60ste minuut voordat Cagri Kodalak van afstand de verdiende 2-1 maakte. Ton Jenner paste nog een wissel toe, door Lovette naar de kant te halen, Dominique op rechtsachter te zetten en Youri terug te brengen in de spits. Dit bleek een prima zet. In de 75ste minuut schoot Youri de 2-2 binnen. Vlak daarna leek het dat Vitesse de wedstrijd zou gaan winnen. Een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied leverde de tweede penalty op voor de thuisclub. Dit keer tegenover de kleine maar snelle keeper Aldrick. Een klein wonder geschiedde, Aldrick stopt de penalty.

Vitesse wint toch…

vitesse-24Het verschil tussen winnen of verliezen is vaak piepklein. Een aantal mooie acties van Jamarro, Youri, Mehmet en Cagri Kodalak leidde niet tot de goal die we nodig hadden. Een klein misverstand in de verdediging helaas wel tot de 3-2 vlak voor het eindsignaal. Het ging lang gelijk op, maar Vitesse trok aan het langste eind. Toch is Ton Jenner zeer te spreken over de wedstrijd: “We worden elke week beter en je ziet dat het team steeds soepeler samenspeelt.” “We hielden het goed dicht achterin,” vervolgt Ton, “Mooi om te zien dat zo’n oproep voor verdedigers gelijk zijn vruchten afwerpt.” De eerdere oproep voor verdedigers leverde maar liefst vier aanmeldingen op. Randy Stanneveld en Kenan Schenkeveld mochten gelijk tegen Vitesse aan de bak en lieten zien hoeveel echte verdedigers waar zijn voor een team.

Andere wedstrijden

vitesse-28De Voetbalacademie kijkt uit naar nog meer vriendschappelijke wedstrijden op dit niveau. Op dinsdag 17 februari gaan we op bezoek bij PEC Zwolle en er zijn gesprekken gaande met NAC, ADO, Utrecht en Exelsior. Uiteraard hopen we dat meer clubs zich zullen melden, zodat wij voor onze spelers een boeiend en actief programma kunnen blijven aanbieden, waarin intensieve trainingen en wedstrijden op hoog niveau elkaar mooi afwisselen.