Column: Talentvolle speelsters worden aan lot overgelaten

Talentvolle speelsters worden aan lot overgelaten.

Ik ben in contact gekomen met twee talentvolle voetbalsters Yvette en Paola van der Veen. Na een gesprek met hun ouders trainen ze, zolang willen en clubloos zijn, nu af en toe ook bij de Voetbalacademie. Al snel had ik door dat het hier om twee uitzonderlijke talenten gaat. Ze komen niet voor niets uit voor het Oranje onder de negentien jaar. Yvette en Paola verblijven dan ook in het KNVB-internaat in Amsterdam.

 

Praktijk

Helaas blijkt in de praktijk dat ze voor het competitievoetbal nergens goed worden opgevangen. Sterker nog, momenteel zijn ze clubloos omdat ze in DoCos B2 moesten spelen. Ze speelden in DoCos B1, maar werden daar uitgezet omdat de trainer geen meiden in de B1 wilden hebben. Het is een schrijnend voorbeeld hoe er momenteel met de talenten in het damesvoetbal in Nederland wordt omgegaan.

Er moet daarom echt iets gebeuren. Bij de Voetbalacademie wil ik een Topclass gaan opzetten voor talentvolle meiden. Maar ze moeten natuurlijk wel competitie gaan spelen. Ik ga daarom met allerlei trainers en trainsters praten, want Paola en Yvette moeten zich wel door kunnen ontwikkelen.

Ton zijn column wordt geplaatst op www.hetkrantje-online.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten