Column: Loyaliteit

In deze winterse tijden is het goed om jezelf eens af te vragen wat loyaliteit in de voetballerij betekent. Het doet ons in elk geval goed dat we een groot bestand hebben opgebouwd van junioren en (ex) BVO-spelers die ons al jarenlang trouw zijn en nog altijd techniek- en looptrainingen volgen. We merken dat het crisis is. Zo is er een aantal ouders die hun baan zijn kwijtgeraakt en het daardoor moeilijk hebben. Uiteraard steunen we hen en blijven gewoon hun kinderen bij ons trainen.

Loyaliteit is overigens ook bij de KNVB ver te zoeken. Gisteren is bekend geworden dat de overschrijving van de Leidschendamse internationals Paola en Yvette van der Veen is afgewezen.  Ondanks dat deze international in Oranje tot negentien formeel, via de gemeente Amsterdam naar Leidschendam werd overgeschreven, is de overschrijving naar RCL geweigerd. Dit betekent dat ze gedurende de hele tweede competitiehelft geen club hebben. Zo loyaal is de KNVB dus naar de eigen Jong Oranje internationals.  Ik vind het een schande.

Hun bondscoach maakt nota bene deel uit van dezelfde werkgever. De Voetbalacademie laat Paola en Yvette in elk geval niet vallen. Het zijn topmeiden, die altijd welkom zijn. Ze moeten het zelf maar aangeven. Journalist Bart Bakker is naar verluid in deze zaak gedoken. Dat kun je aan hem wel overlaten. Deze Leidschendamse talenten moeten toch gewoon in competitieverband kunnen uitkomen? Hij heeft inmiddels het hele dossier opgevraagd. Ik ben dan ook reuze benieuwd wat hier uit gaat komen. Het is in elk geval voor het meidenvoetbal in Leidschendam- Voorburg een slechte zaak. Wellicht kan ADO Den Haag nog iets voor hen betekenen?

Deze column staat op www.hetkrantje-online.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten