Column: Nederland vs Duitsland

Ton Jenner, directeur van de Voetbal Academie, geeft zijn visie op het Nederlands Elftal, dat morgenavond om 20.45 uur tegen Duitsland speelt.

In tactisch opzicht spelen ze met twee verdedigende middenvelders – Van Bommel en De Jong. Hierdoor breekt het elftal in tweeën, omdat ze onvoldoende loopvermogen hebben om aan te sluiten bij de aanvallers. Hierdoor speelt het middenveld op dertig meter van hun directe tegenstanders af. Zodoende laat de passing naar de buitenkant te wensen over. Ze moeten nu een pass geven over veertig meter in plaats van vijftien meter. Dit levert veel balverlies op en de afstand tussen de linies wordt veel te groot.

Daarbij is het op een lijn verdedigen met vier verdedigers volstrekt uit de tijd is, kijk naar Spanje en Italië waar de ouderwetse libero zijn intrede weer deed om de steekballen er uit te halen.

Tevens hebben de Nederlanders meer tijd om reclame te maken dan dat ze hun focus op topsport hebben. Opvallend was ook dat tijdens het volklied Afellay, Willems en De Jong niet meezongen. Hetzelfde viel me op bij Duitsland, waar Khedira, Ozil en Boatang niet meezongen. Voor de saamhorigheid, omdat je voor een land uitkomt, is dit bijzonder belangrijk.

Ik verwacht dat Nederland gelijk speelt tegen Duitsland en daardoor de kansen verder ziet afnemen.

Bron: http://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/column-nederland-heeft-een-groot-probleem/7732

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten