TVA verslaat Berchem 0-1

In een veel te harde wedstrijd was TVA dinsdagavond 21 april 2015 de betere ploeg tegen een moeizaam spelend eerste elftal van Berchem in Antwerpen. De wedstrijd leverde behalve één doelpunt voor TVA ook maar liefst drie rode kaarten op.

Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat TVA voetballend Berchem de baas was. Veel wijzigingen in het team, waarin, zoals eerder al gezegd, geen plaats meer voor is te grote ego’s. Maar dit resulteert in kwaliteit op het veld. De wedstrijd begon een kwartier te vroeg en TVA kreeg van Berchem zes lekke trainingsballen, de voorbereiding was dus verre van optimaal maar dit weerhield TVA er niet van om gedreven en met de juiste houding de bal rond te laten gaan.

Zeer sterke verdediging

Achterin waren het Polly en Jesper Nordlander die samen met de immer voortreffelijk spelende Yannic Augustinus, de aanval van Berchem tot wanhoop dreven. Er was gewoon geen ruimte en het kleine beetje ruimte dat er was, gebruikte Berchem om te schoppen en de slaan. Bij iedere inzet van Berchem was duidelijk dat ze gefrustreerd zijn over het mislopen van het kampioenschap in de derde divisie. Een grove overtreding tegen onze Mohamad Mahmoed in de 30ste minuut leverde een speler van Berchem de tweede gele kaart op. Ze gingen met tien man rusten.

Weer met elf, weer met tien

In de rust vroeg Berchem toestemming om weer een elfde man in te brengen, het was tenslotte een vriendschappelijke oefen wedstrijd. Ton Jenner ging hiermee akkoord. De schoppartij hield echter niet op en nauwelijks een kwartier in de tweede helft was er wederom rood voor Berchem, dat de wedstrijd toch echt met tien man moest uitspelen. Gelukkig maakte onze uitstekende nieuwe spits Antonio de 0-1 en kregen we eer naar werken. Uiteindelijk moest onze speler ook het veld verlaten, na voor de zoveelste keer hard te zijn neergemaaid, ging hij zelf iets te fanatiek voor de bal. De tegenstander ging schreeuwend tegen het gras, rood.

Geen vriendschappelijkheid

Ton Jenner kijkt terug met gemengde gevoelens. “Dit was geen vriendschappelijke oefenpot. Zo hoort het niet. We zijn erg tevreden met het resultaat natuurlijk en ik zie het team steeds meer groeien.” Op de vraag of hij weer naar Berchem terugkeert is Ton resoluut. “Nee, onder geen voorwaarde, zo aardig als het de vorige keer ging, zo gemeen was het nu. De spelers waren er op uit om ons kapot te spelen, bovendien was de ontvangst zeer onaardig met de zes lekke ballen, daar kun je nauwelijks mee opwarmen. Wij komen hier niet meer terug.” Ton refereert ook aan de samenstelling van zijn bijzondere voetbalteam: “Veel van mijn jongens keren net terug uit een lange blessure en zijn blij weer een serieuze wedstrijd op niveau te kunnen spelen. Op deze manier laat ik ze sneller in de ziekenboeg belanden dan ik ze eruit kan halen, ik vind het schandalig gedrag van Berchem.”

Trainingskamp

Ton is zeer tevreden met de teamprestatie en kijkt gretig vooruit naar de voorbereiding van seizoen 2015/2016. “In de derde week van juni starten we met een trainingskamp voor TVA spelers. In juli zullen we dan tegen een aantal profclubs oefenwedstrijden spelen. Dit is een zeer intensief trainingskamp waarvoor we inmiddels al begonnen zijn met de voorbereiding, maar waarvoor we ook nog spelers nodig hebben, zowel verdedigers, middenvelders en aanvallers. Binnenkort kun je je hiervoor aanmelden via onze website.”

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten