Voetbalacademie: ‘Opleiden van de jeugd staat centraal’

Ton Jenner was altijd een verdienstelijk voetballer bij Wilhelmus. Vervolgens kreeg de Voorburger landelijke bekendheid doordat hij de enige vader was met drie zonen in het betaalde voetbal. Julian is de meest bekende, die na zijn periodes bij AZ en Vitesse nu op zoek is naar een nieuwe uitdaging in het betaalde voetbal. Ton Jenner startte een aantal jaren geleden de Voetbal Academie, een school voor jonge spelers die dagelijks hun techniek en looptraining willen verbeteren.

“We gaan in het nieuwe seizoen weer fors investeren,’’ zegt Ton Jenner. ,,Het opleiden, coachen en bijbrengen van sociale vaardigheden van kinderen staan hierbij centraal. De jeugd moet leren wat in de sport en daarbuiten de normen en waarden zijn. Hier hechten we dan ook veel waarde aan. Hoek vaak gebeurt het niet dat bij verenigingen en op scholen hier veel te weinig aandacht wordt besteed?”

Bezuinigen.

“Ik zie het ook in Leidschendam- Voorburg om me heen”, vervolgt Jenner. “Wat doen al die kinderen soms toch op straat en in de parken op een bankje? Een gemeente zou veel meer in sport moeten investeren. Hetzelfde geldt voor de scholen waar er wordt bezuinigd op de gymlessen. Dat is toch werkelijk ongelooflijk? Kinderen leren juist enorm veel van sport. Zowel in mentaal als sportief opzicht”.

Voetbalscholen

Anno 2012 heeft de Voorburger met zijn Voetbal Academie voetbalscholen in Delft, Katwijk, Nieuwenhoorn, Blijdorp, Wateringse Veld en Heemstede. “Ik wil ook in Leidschendam- Voorburg beginnen”, zegt hij. “Ik constateer dat de velden op zondag van sportpark t’Loo leeg liggen. Onze Voetbal Academie zou hier een mooie rol in kunnen spelen. Ik las op Het Krantje Online dat de verhuizing van honkbalvereniging Catch vele tonnen euro’s gaat kosten. Ik gun het die club van harte, maar wat gaan we met de voetbalvelden op zondag doen? Schieten we ons doel niet voorbij? We dagen wethouder Rensen uit om de velden op zondag bespeelbaar te krijgen. Het is pure kapitaalvernietiging als er op zondag op sportpark ’t Loo niets gebeurd, Waarom laat de politiek dit eigenlijk gebeuren? We willen de wethouder wel een aantal techniektrainingen geven, zodat hij zijn doel niet langer voorbij schiet”.

Betaalde voetbal

Dagelijks trainen er bij de Voetbal Academie spelers uit het betaalde voetbal. “We zijn er niet alleen voor de jeugd”, legt Ton Jenner uit. “Veel spelers van BVO’s doen er alles aan om hun techniek- en looptrainingen op peil te houden. Dat was in het verleden ook al zo, want zo’n vijftig profs hebben intensief bij ons gewerkt. Zij staan op onze website www.voetbalacademie.nl Momenteel trainen er profs uit Griekenland, het Afrikaanse land Tsjaad en Nederland bij ons. Het is geweldig als je die beleving en gedrevenheid van deze jonge mensen ziet. Tevens begeleiden we ook veel ADHD kinderen. Zij zijn een vergeten groep. Zoiets gaat ons echt aan het hart. Het is dan ook dankbaar om met hen te werken”.

Samenwerking

Keeperschool Tanis en Van der Kaay, die komend seizoen op sportpark t’ Loo actief is bij Forum Sport, is een samenwerking aangegaan met de Voetbal Academie. “Keepers zijn in de benadering van veel trainers nog steeds een ondergeschoven kindje”, aldus Ton Jenner. “Want hoeveel goede keepers heeft Nederland eigenlijk nog? We moeten daarom in de onderbouw met z’n allen de krachten bundelen”. Momenteel zijn de inschrijvingen voor de nieuwe cursussen weer in volle gang. Via de website www.voetbalacademie.nl krijgt men hiervan een goede indruk.

Dit artikel verscheen in Het Krantje online: http://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/ondernemer-in-beeld/de-voetbal-academie-opleiden-van-de-jeugd-staat-centraal/8058

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten