TVA wint van Berchem 1-2!

Op woensdag 4 maart 2015 trof het Team Voetbalacademie onder leiding van Ton Jenner, een team uit de Belgische derde divisie B: Berchem. Er werd gespeeld in het 106 jaar oude en enigszins vervallen Ludo Coeck stadion en de vele regenval had het veld drassig en zwaar gemaakt. Maar TVA won ondanks een matige wedstrijd verdiend met 1-2.

Het slechte veld was de eerste nare verassing voor het ‘verwende’ team van Ton Jenner. Verwend omdat in Nederland bijna alles op kunstgras wordt afgewerkt. Zowel trainingen als veel wedstrijden van de amateurs worden op kunstgras gespeeld, het hele jaar door kan er daardoor getraind worden, maar spelers zijn de barre veld omstandigheden die ontstaan na veel regenval een beetje ontwend geraakt.

Het effect van deze verrassing was vooral goed voelbaar bij de spelers na zo’n 80 minuten. Vier tot vijf man kampten met kramp en moesten zich de laatste tien minuten doorbijten. Het team speelde een matige wedstrijd maar wist desondanks met 1-2 te winnen. Zowel de 0-1 voor TVA als ook de 1-2 door Berchem vielen na een penalty. En Berchem kreeg aan het eind nog veel kansen om de 2-2 te maken, maar een aantal keer lukte het geen enkele speler om zijn voet na een uitstekende voorzet tegen de bal aan te krijgen.

Ton Jenner vertelt: “Zulke wedstrijden horen er gewoon bij. Op de bank zit je dan af en toe tenenkrommend en wil je ze het veld over jagen, maar je weet dat dit nou eenmaal gebeurt. Het veld was slecht en de spelers hadden daar veel last van. Als je dan bij het eindsignaal toch de wedstrijd naar jezelf hebt toegetrokken, ben je ondanks alles erg blij.”

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten