Samenwerking Geervliet

Ton Jenner is met zijn Voetbalacademie ook neergestreken bij de Geervlietse zondag-tweedeklasser PFC. De club hoopt op die manier straks ook de jeugd naar Geervliet te trekken.

Op een bijenkomst met leden van PFC en Bernisse in de kantine aan de Toldijk gaf Ton Jenner een toelichting over de mogelijkheden die de Voetbalacademie kan bieden voor de clubs. Die Voetbalacademie werkt nauw samen met de Stichting Topjeugd Voetbalacademie.

De bij zijn  ‘school’ aangesloten spelers, zo liet Jenner zijn gehoor weten, trainen naast de wedstrijden vier keer per week en krijgen daarnaast evenals bij de BVO’s professionele begeleiding op alle fronten met als doel de talentrijke jeugd klaar te stomen voor het betaalde voetbal.

Enthousiast

Ook PFC-voorzitter Jaap van der Bom was enthousiast over de bijeenkomst. ‘De bijeenkomst was bijzonder geslaagd’, liet hij weten in AD/Rotterdams Dagblad. ‘Vanaf woensdagmiddag 3 februari starten we op het complex van PFC met de voetbalacademie voor de jeugd (meisjes en jongens) van 6 tot en met 18 jaar over een periode van twaalf lessen. We hopen met de Voetbalacademie de jeugd vanuit de regio Voorne- Putten, Rozenburg, de Hoeksche Waard en het Waterweggebied naar Geervliet te trekken.’

PFC hoopt op die manier het jeugdplan breder op te zetten en daarmee in de toekomst de seniorenselectie van PFC met de eigen jeugd te kunnen voeden. Van der Bom liet zich ook lovend uit over de samenwerkingsverband met de jeugd van Bernisse.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten