Romano Van Der Stoep tekent contract bij FC Utrecht

 

De 17-jarige Romano van der Stoep heeft zijn eerste contract als profvoetballer getekend. Hij verbond zich voor twee seizoenen aan FC Utrecht. Vorig seizoen speelde hij nog in de jeugd bij Haaglandia/Winston in Rijswijk en maakte afgelopen zomer de overstap naar Utrecht.

,,Natuurlijk ben ik hier hartstikke trots op”, zegt hij op de website van SportPromotion, het buearu dat zijn zaken waarneemt. Onder toeziend oog van zijn vader, zaakwaarnemers Karel en Michael Jansen van Sport-Promotion, technisch directeur Foeke Booy en hoofd jeugdopleiding Henny Lee van FC Utrecht plaatste Romano van der Stoep met zichtbaar genoegen zijn handtekening. De ondertekening vond ook op een bijzondere plek plaats: aan een tafel op het hoofdveld van het Galgenwaard-stadion.

Het is snel gegaan met de voormalige speler van Tonegido, ADO Den Haag, Scheveningen en Haaglandia. Vorig seizoen was er van verschillende kanten belangstelling in het scorend vermogen van de jonge Hagenaar, die uiteindelijk zeer bewust  koos voor FC Utrecht. Hij: ,,Omdat deze club bekend staat om de goede opleiding. We hebben ons wat dat betreft goed laten informeren. Bovendien is de afstand tussen Den Haag en Utrecht goed te overbruggen. Ik heb me hier vanaf de allereerste dag lekker thuis gevoeld.”

Zijn prestaties in de A1 van FC Utrecht bleven niet onopgemerkt. Met tot nu toe 16 doelpunten op zijn conto (9 in de competitie, 7 in de beker) werd hij uitgenodigd voor Oranje Onder 18. En…, de clubleiding bood hem enkele weken geleden een contract aan, als beloning voor geleverde diensten en uitzicht biedend op een langere toekomst bij de club.

,,Het is inderdaad allemaal erg snel gegaan, als je zo terugkijkt”, laat Romano van der Stoep weten. ,,Een half jaar geleden speelde ik nog in de B1 jeugd bij Haaglandia. Twee weken geleden maakte ik mijn debuut in Oranje Onder 18, uit tegen Duitsland. En nu dit contract. Ik ben hier hartstikke trots op. En ik zal er alles aan doen om die stijgende lijn vast te houden.”
Bron: Haaglandenvoetbal.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten