Open Dagen Voetbalacademie in Katwijk

De Voetbalacademie gaat twee Open Dagen houden bij voetbalvereniging Katwijk. Op dinsdag 27 december 2011 en op donderdag 29 december 2011 kunnen alle geïnteresseerden zich aanmelden voor een training onder leiding van gerenommeerde techniektrainers. Niet alleen leden van Katwijk, maar ook alle andere geïnteresseerden, zowel jongens als meisjes, mogen zich inschrijven. Er wordt per leeftijdscategorie een training aangeboden van 1,5 uur. En dat slechts voor  € 7,50 per trainingsdag.
De dag ziet er als volgt uit:
09.30 – 11.00   F-jeugd (vanaf 6 jaar)
11.15 – 12.45   E-jeugd
13.00 – 14.30   D-jeugd
Zorg ervoor dat je altijd 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent op het veld.

Verschillende regio’s

De Voetbalacademie is momenteel in verschillende regio’s actief. Naast SVV in Schiedam, werken de talenten ook aan hun techniek in Nieuw-Vennep, (VVC), Geervliet (PFC) en Delft (DVC). ,Binnenkort gaat daar ook de Bollenstreek bijkomen, namelijk bij v.v. Katwijk en wordt er een vestiging in Nieuwenhoorn geopend. ,,We hebben inmiddels een uitstekende naam opgebouwd. Zo zijn er momenteel vijf hoofd- en assistent-trainers bij ons werkzaam. We zijn nog altijd groeiende, want er is een grote behoefte om aan de techniek te werken’’ zegt directeur Ton Jenner.

Kans

“We zien in de komst van de Voetbalacademie bij Katwijk een goede mogelijkheid dat de jeugd uit de Bollenstreek aan hun techniek kan gaan werken,’’ zegt Katwijk-jeugdvoorzitter Ruud Haasnoot. “De Open Dagen zijn daarom een eerste kennismaking. Maar Katwijk stelt voor deze Open Dagen ook in de toekomst graag haar complex voor de Voetbalacademie beschikbaar”.

Opvallend detail is dat twee spelers van de huidige topklasser, Jeffrey Jongeneelen en  Donny van Ooijen, hun opleiding bij de Voetbalacademie genoten. “Ze zijn bij Katwijk gewaardeerde eerste elftal spelers,’’ aldus Ruud Haasnoot. ,,De techniektrainingen passen goed in het combinatievoetbal dat Katwijk iedere zaterdag in de topklasse laat zien. We zijn in elk geval reuze benieuwd naar de Open Dagen die binnenkort plaatsvinden. Uiteraard hopen we dat veel jeugdleden van Katwijk zich hiervoor zullen opgeven”.

 

Voetbalbedrijf

Maar naast de zogenaamde topjeugd kan iedereen terecht om zich bij ook bij de Voetbalacademie aan te melden. ,,We staan open voor ieder niveau,’’ aldus Ton Jenner. ,,We zijn daarom heel blij dat we in Katwijk aan de slag gaan. Dat is juist de kracht van ons voetbalbedrijf. Iedereen kan op zijn eigen manier aan de techniek werken. De Voetbalacademie biedt jeugd van zeven tot en met achttien jaar een unieke kans om beter te worden met de bal aan de voet. Daarnaast begeleiden we spelers in de evaluatie van hun wedstrijden. Het komt dan ook regelmatig voor dat onze trainers bij hun duels gaan kijken. Door middel van deze individuele coaching worden de spelers beter gemaakt”.

Ambities

Ton Jenner heeft voor de komende maanden met de Voetbalacademie een aantal activiteiten op het programma staan. ,,We zijn ambitieus,’’ zegt hij. ,,Momenteel trainen zo’n vierhonderd junioren bij ons, maar het is doel om over de vijfhonderd te gaan. De hele organisatie is hier dan ook klaar voor. Het is daarom goed om de website in de gaten te houden.’’

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten