Eerste training CTO Talent team

IMG_0035Met veel plezier heeft Ton Jenner vandaag, 24 september 2014, de jonge vrouwen van het CTO talent team onder zeventien getraind. Op het natte veld onder het rollende onweer kregen zestien getalenteerde voetbal meiden een technische explosiviteits training. 

Voor aanvang van de training namen de meiden even de tijd om een Derbystar voetbal van de Voetbalacademie te signeren voor het goede doel. De Voetbalacademie biedt deze bal aan in de loterij van Pink Friday op vrijdag 10 oktober 2014, waaraan ook een clinic gekoppeld is.

Ton begon de training gelijk streng:”Shirts in de broeken meiden, zo hoort dat op de Nederlandse velden. Wie met zijn shirt uit zijn broek loopt riskeert een gele kaart in een wedstrijd, dus op de training doen we het gelijk goed.” Er werd even vreemd gekeken, maar al gauw was duidelijk dat Ton het serieus meende en de toon was gezet.

DPP_0011
Ton startte met een techniek training, waarbij de bal op verschillende manieren meegenomen werd, schaartjes, achter het standbeen, terughalen en rollen onder de voet. Dit gebeurde in een hoog tempo en er was geen gelegenheid tot rust. Hierna vervolgde een explosiviteitstraining, met terugspelen, hard inpassen, en kort doordraaien en flink doorsprinten. De fysieke kracht werd kort op de proef gesteld, maar aan conditie ontbreekt het de vrouwen zeker niet. Wat een kanjers en wat een doorzetters.

Het laatste deel van de training werd in beslag genomen door een overname partijtje van 2 vs 2 met keeper in grote goals op een veld van 30×20. Hier pasten veel meiden de net geoefende patronen toe en moesten ze kort verdedigen en hard uithalen. Bijzondere rol in deze partij was weggelegd voor de beide keepers, die een fantastische hoeveelheid ballen om de oren kregen en hierdoor goed scherp moesten blijven en het spel steeds snel moesten hervatten.DPP_0012

Na de training reageerden de meiden duidelijk tevreden met de gegeven training. Ton was ook blij met de groep: “De gedrevenheid en passie spetterde er af, met deze jonge vrouwen, kunnen we hele mooie dingen bereiken in de nabije toekomst!” Volgende week een nieuwe training.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten