Daley Uythof derde bij Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal

Op woensdag 20 oktober organiseerde SV Wippolder een van de bijna 100 voorrondes Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal (NTK).

Deze voorronde bestond uit Moves & Skills oefen- en wedstrijdvormen waarbij uitsluitend werd gelet op de techniek. Daley werd voornamelijk door zijn tweebenigheid en ondanks de zware tegenstand van andere spelers van Wippolder, winnaar in zijn leeftijdscategorie en mocht op zondag 31 oktober naar de finale op het Nationaal Sport Centrum Papendal bij Arnhem.

Tesamen met nog 98 andere lokatie-winnaars uit dezelfde leeftijdscategorie streed hij daar om de eerste prijs. Deze prijs is een reis naar Manchester met onder andere een bezoek aan Old Trafford tijdens een Premier League wedstrijd van Manchester United.

Na anderhalf uur partijtjes spelen bleven er uiteindelijk 6 spelers over voor een finaleronde 3 tegen 3. Daar was Daley ook bij. Het werd nog een pittig kwartiertje waar Daley alle acties maakte die mogelijk waren.

De prijsuitreiking was door voormalig minister van Volksgezondheid Ab Klink en exvoetbal-prof en record international Wim Suurbier. Ook Karl-Heinz Rummenigge, voorheen speler en nu voorzitter van Bayern Munchen en Duits record international, was spreker.

Daley werd derde van Nederland. Ondanks deze uitstekende plaats reageerde Daley in eerste instantie teleurgesteld: “Ik baal, zo dicht bij Manchester United. Had ik maar twee of drie acties meer kunnen maken.” Nu is hij trots het toch zover te hebben geschopt. “De nummer twee vond ik echt goed, zelfs beter dan de winnaar!”

Daley heeft jarenlang techniek getraind bij de Voetbalacademie op de Brasserskade.
Eerst bij Chris Kronshorst en later bij Ton Jenner en Coen van der Hoeven.

Bron: website wippolder

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten