Daan Dikken op weg naar basisplaats Oranje

Na de persoonlijke begeleiding van moeilijk opvoedbare kinderen en HDHD kinderen, zal Ton Jenner de komende weken Daan Dikken, international van het Oranje voor spelers met een handicap, persoonlijk begeleiden.

Jenner hoopt hem zo scherp mogelijk te krijgen voor de World Cup, die in oktober op Papendal plaatsvindt. ‘Daan Dikken is een speler met handicap-7, die betekent dat de linkerzijde van zijn lichaam niet geheel functioneert’, vertelt Jenner. ‘Als hij dit niet zou hebben, dan zou Daan ongetwijfeld in het betaalde voetbal terecht zijn gekomen. Hij heeft namelijk een onvoorstelbaar knap voetbalinzicht en niet voor niets al tien interland in dit Oranje achter zijn naam’.

‘Ik train inmiddels drie jaar bij de Voetbalacademie in Delft’, aldus Daan Dikken. ‘Naast de wedstrijden met Oranje in Zeist en bij mijn nieuwe club UVS is de oefenstof een welkome aanvulling. Ondanks mijn handicap is de techniek belangrijk.’

‘Mijn doel is om in Oranje een vaste basisplaats te veroveren. In dit team mogen namelijk maar een bepaald aantal spelers met een bepaalde gradatie in hun handicap zetten. Aangezien de reglementen dit voorschrijven, is er dus een beperkt aantal plaatsen binnen Oranje te verdienen’.
Maar ik heb goede hoop weer de meeste wedstrijden mee te kunnen doen. Fitheid is hierbij belangrijk, want vorig seizoen had ik de pech dat ik mijn enkel heb gebroken. Mijn revalidatie heeft zodoende een aantal maanden in beslag genomen.

Niveau

‘Daan Dikken is op weg naar een basisplaats in Oranje’, besluit Ton Jenner. ‘Let op mijn woorden, hij gaat dit nationale team naar een hoger niveau brengen. Zijn mentaliteit is overigens ijzersterk. Daan heeft de juiste instelling om de top te bereiken. Dat is na zijn enkelbreuk wel gebreken. Hij heeft er veel aan gedaan om op zijn niveau terug te komen. Hier heb ik diep respect voor’.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten