Daan Dikken houdt met Oranje Brazilie van zege af

Het Nederlands Team voor voetballers met een beperking zorgde voor een stuntje door voor de eerste keer in de historie Brazilië op een 1-1 gelijkspel te houden. Daan Dikken, die al enige jaren bij de Voetbalacademie traint, was met een assist op de treffer en een inzet op de paal een van de gevaarlijkste spelers van het Nederlands Elftal.

Na de persoonlijke begeleiding van moeilijk opvoedbare kinderen en ADHD kinderen, besloot Ton Jenner enige jaren geleden Daan Dikken, international van het Oranje voor spelers met een handicap, persoonlijk begeleiden. “Daan Dikken is een speler met handicap-7, die betekent dat de linkerzijde van zijn lichaam niet geheel functioneert”, vertelt Jenner. “Als hij dit niet zou hebben, dan zou Daan ongetwijfeld in het betaalde voetbal terecht zijn gekomen. Hij heeft namelijk een onvoorstelbaar knap voetbalinzicht en niet voor niets al meer dan tien interland in dit Oranje achter zijn naam’.

‘Ik train inmiddels alweer vijf jaar  bij de Voetbalacademie in Delft’, aldus Daan Dikken, die zelf bij Meerburg speelt.
Zijn doel was om in Oranje een vaste basisplaats te veroveren. In dit team mogen namelijk maar een bepaald aantal spelers met een bepaalde gradatie in hun handicap zetten. Aangezien de reglementen dit voorschrijven, is er dus een beperkt aantal plaatsen binnen Oranje te verdienen. “Het is een knappe prestatie dat Daan hierin is geslaagd”, aldus Ton Jenner. “Hij heeft hier de afgelopen jaren dan ook hard voor gewerkt”.

Datum: 25-06-2011

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten