Column: Terug naar de basis

Veel profclubs hebben hun mond vol van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar is dat daadwerkelijk ook zo? Of is dit een verkapte subsidie?

Men moet veel meer naar de opleiding van talentvolle spelers kijken. Dit wordt anno 2012 te vaak vergeten. Sterker nog, de clubs zijn niet meer bereid om hier echt in te investeren.

Ik roep iedere Betaald Voetbal Organisatie daarom op om eens goed naar de opleiding te kijken. Hoeveel medewerkers lopen er vaak niet rond? Al dat personeel moet worden afgerekend op de talenten die daadwerkelijk het eerste elftal halen.

Dit is een teneur in het Nederlandse voetbal die steeds erger wordt. Bij de Voetbalacademie worden we steeds meer door buitenlandse clubs benaderd die spelers bij ons stallen en laten trainen. Zij gaan heel anders met hun talenten om dan in Nederland gebeurt. In mijn ogen is het daarom vijf voor twaalf. Er moet dan ook echt iets gaan gebeuren, want dit gaat niet de goede kant op.

Ze vergeten daarbij de eigen amateurafdeling waar iedere junior zich in alle rust kan ontwikkelen. Vroeger hadden BVO’s grote amateurafdelingen. Anno 2012 dient dit echter volgens hun allemaal gescheiden te worden. Waarom wordt dit niet teruggedraaid? Dit was altijd de basis. We moeten dan ook terug naar de basis. Laat spelers plezier hebben en beter worden bij zo’n amateurtak. Dan pas zijn we weer enigszins op de goede weg.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten