Donatie: 150 voetbalshirts voor Ghana aan Lady-Africa

Vandaag heeft Ton Jenner namens de Voetbalacademie maar liefst 150 voetbalshirts geschonken aan Lady-Africa: Irene Hin. Deze shirts gaan naar Ghana om aldaar een flink aantal lokale voetbalteams van fatsoenlijke trainingsshirts te voorzien.

voetbalshirts-voor-ghanaTijdens het Pink Friday evenement hebben Ton en Irene elkaar ontmoet. Irene sprak daar met Ton over de kansen voor arme jongeren om via voetbal bij elkaar te komen en samen op straat een heerlijke tijd te beleven. “Voetbal is in Ghana enorm belangrijk vele jongens dromen van een voetbalcarrière zoals de grote der aarde, en in Ghana kennen ze veel Nederlandse spelers zoals Van Persie, Robben, Van Basten en Cruijff,” aldus Irene Hin, “het is een sport die verbroedert en bij uitstek geweldig te spelen is in zowel de straten als op voetbalveldjes van allerlei ondergrond.”

Een groot probleem is echter de kleding, fatsoenlijke shirts zijn onbetaalbaar voor de gewone jongens in de straat. En kleding is nou net waar Irene veel waarde aan hecht. Met haar eigen label Lady-Africa brengt ze de Afrikaanse mode en life-style naar de Nederlandse vrouw (en man).  Regelmatig neemt Irene voetbalshirts mee naar haar moederland, afkomstig van bevriende voetballertjes waar ze uitgegroeid zijn. Maar dat zijn er een keer hooguit zes of tien en dat is nooit genoeg.

Ton, die met de Voetbalacademie warme banden heeft met het Afrikaanse continent, voelde zich direct aangesproken. Hij besloot om de totale voorraad overgebleven shirts en jacks aan Irene te geven. Niet alleen kunnen de kinderen zich nu gaan kleden in hoogwaardige shirts, maar voor een groot aantal zullen ook de jacks in de natte moesontijd en langs de winderige kust, een hoop extra plezier geven.

“Het is voor ons een kleine moeite om afstand te doen van de voorraad,” zegt Ton, “sterker nog, ik ben van plan het hier zeker niet bij te laten!” Er zijn nu plannen gemaakt om te kijken of er meer te doen is voor Ghana vanuit de Voetbalacademie. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan kousen en broekjes. Het begin van een mooie samenwerking voor een prachtig doel, daar werd op geproost!

voetbalshirts-voor-ghana3

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten