Lopen zonder bal

Na maanden filmen, mixen, monteren, reviewen en afspreken is ‘Lopen zonder bal’ een feit. Vandaag hebben we als Voetbalacademie groen licht gegeven voor de lancering op 28 september 2015.

Minder bewegen

Lopen zonder bal is het verhaal over de achteruitgang van het Nederlandse voetbal. Veel kinderen zijn vergeten wat het is om te leren spelen, daarnaast zijn even zoveel kinderen verslaafd aan mobiele apparaten. Hun hele leven staat in het teken van kleine schermpjes. Daardoor is er een duidelijke verslechtering in de onderlinge communicatie tussen de lijnen van het voetbalveld merkbaar. Wat ook meespeelt is de verandering in het basisschool klimaat, minder gym, minder fietsen, minder bewegen. Ouders die het weinig interesseren of hun kind voldoende beweging krijgt en ze liever met de auto naar school brengen. Het is gemakkelijker om je kind op zaterdagochtend voor de televisie of playstation te zetten dan te laten spelen op een club. Al deze elementen vinden we zorgwekkend en zien we als onderliggende stroom waardoor achteruitgang in voetbal zichtbaar is.

LZB_def_clean

KNVB

Maar ook de KNVB komt aan bod in de film en niet super positief. De tendens dat spelers steeds jonger moeten presteren bij profclubs is een hele slechte. Dat veel mini’s worden getraind door knulletjes van 14 jaar is eveneens niet in orde. Bovendien is er steeds minder didactische vaardigheid aanwezig bij trainers. Ton neemt deze aspecten onder de loep en spreekt tot iedereen die zich verbonden voelt met het voetbal. Hij houdt een eerlijk betoog voor de verbetering van de voetbalsport.

Samenwerking

De film is gemaakt door In&Out Media onder aansturing van Nils Vermeire (producent) en Sander Nap (regisseur). We hebben hulp gekregen van een aantal kanten. Zo heeft Andrew Ramanoop de hele film vertaald voor de Engelse ondertiteling en heeft Olav Dijker gezorgd voor de prachtige filmposter. De beeldschone muziek, die de film afmaakt, hebben we mogen gebruiken van Daniël Beijbom en Aulasenka Yauheni. Uiteraard werkten ook Peter Barendse, ons eigen TVA en een aantal jeugdspelers met plezier mee aan de film.

LZB_def_clean_eng

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten